Färgade linser

Der blev ikke fundet varer for det valgte sgeord.

Våra ögon står för en stor del av vårt utseende och en enorm del av vårt kroppsspråk. Det mänskliga ögat består av flera olika delar och anses vara kroppens mest komplexa organ. Synskärpan är beroende av många olika delar och hur de interagerar med varandra och av de fem sinnena är kanske synen det sinne som människan värdesätter mest. Vi kan uttrycka oss med ögonen och det är där man ofta kan se vad en människa verkligen tycker och tänker. Därför reagerar man nästan direkt om någon har färgade linser, speciellt om personen i fråga har kattögon, eller helt gula ögon. Läskigt, men kanske passande vid en del tillfällen, som till exempel Halloween.

Det sägs att ögonen är själens spegel, ögonen kan avslöja oss, ögon ger oss förmåga skåda och att se. Det finns många ordspråk och ordspråksliknande talesätt där man ibland hör saker som att ”fyra ögon ser mer än två”. “Fyra ögon ser mer än två, men sex blir för mycket”. “Två blinda män ser inte mer än en”. Ett citat av Gilbert Keith lyder ”Det finns en väg mellan öga och hjärta som inte går via förnuftet.” Intressant.

Använder du färgade linser så kommer du genast att göra intryck på din omgivning. Vilken sorts intryck du kommer att göra beror på vilken sorts färgade linser du väljer att använda. Kanske väljer du bara en annorlunda färg eller en djupare färg än dina egna ögon och då kanske det inte är så många som reagerar. Men har du kattögon så kan du lita på att folk kommer att ta ett steg eller två tillbaka så fort de ser dig.

Linser med och utan styrka

Om du bär linser regelbundet bör du uppsöka en optiker med kontaktlinsbehörighet för att få rätt sorts linser tillpassade. Därefter bör man besöka optikern en gång per år för kontroll. En fråga som dyker upp med jämna mellanrum är hur gammal man måste vara innan man börjar använda linser. Rent medicinskt är det inga problem att ha linser som barn/ungdom men bäraren måste förstå vikten av att sköta hygienen och även förstå att det kan vara farligt att ha linser när man till exempel är förkyld. Gäller det yngre barn så måste föräldrarna ta det fulla ansvaret för skötseln av linserna och då är det också upp till föräldrarna att avgöra vid vilka tillfälen det är lämpligt att använda linser. Du bör inte använda linser om du är sjuk, har ont i ögonen eller är rödögd. Det kan även vara olämpligt att ha linser i dammiga miljöer.

Det är väldigt enkelt att använda färgade linser. Om du inte har använt linser tidigare behöver du inte vara orolig. Kom bara ihåg att köpa både linsvätska och en linsburk som du ska förvara linserna i. Så vad finns det då för olika färgade linser att välja mellan på marknaden idag? Här kommer en förklaring på hur de skiljer sig åt.

Basiclinser

Om du är sugen på att prova en ny ögonfärg så är det denna linsen man ska prova. Basiclinsen kan användas i flera månader och därför också vid flera tillfällen. Du kan på detta sätt byta färg på dina ögon så ofta du vill. Coolt! Du kan välja ögonfärg efter din garderob.

Crazylinser

Crazylinser finns i häftiga, coola, spännande eller skrämmande utföranden. Linserna kan användas till vardags för att få vackra eller uppseendeväckande ögon, men kan även användas till fest och maskerad om du vill förstärka din maskeraddräkt eller utstyrsel och med en blick som passar in i sammanhanget. Crazylinser har namn som till exempel Anaconda, Dragon Eyes, Cat Eye och Red Devil. Namnen talar för sig själva.

Eyelushlinser

Har du alltid gått och undrat över hur du skulle se ut med en annan ögonfärg så kan du nu ta reda på det med ett par supersnygga eyelushlinser. De gör att ögonen får ett mulerat utseende och dessa linser passar både mörka och ljusa ögon. Färgade linser används dock inte bara till vardags, de kommer även till sin rätt vid maskerader och andra fester med teman. Dessa linser kan då bli ett perfekt komplement till din maskeradkostym. Pricken över i.

Glamourlinser

Man ändrar kläder varje dag och hår då och då. Men att ändra färgen på sina ögon är det inte så många som kanske tänker på att man faktiskt kan göra. Idag finns det många olika färger och nyanser att välja mellan vad gäller färgade linser, så varför inte experimentera lite? Glamourlinsen kan du även använda till vardags. De ger dig en förändring men inte lika markant som vissa andra linser.

Scleralinser

Sist men inte minst, kommer vi till de häftigaste av häftiga färgade linser. Scleralinser. Ska du på maskerad eller börjar halloween närma sig? Beställ direkt! Dessa linser ändrar inte bara din ögonfärg på iris, utan de färgar även din ögonvita! Dessa bör nog kanske inte bäras till vardags, det kan skrämma livet ur barn som du möter (och även vuxna för den delen), men de är perfekt till maskeraden eller festen. De ser riktigt läskiga ut och kommer garanterat att bli festens samtalspunkt. Det är dock inte säkert att de andra gästerna vågar prata med dig, de kanske bara pratar om dig.

Att bära linser är vardag för många, men inte lika många har provat färgade linser. Det kan vara roligt att prova hur man ser ut i en annorlunda ögonfärg, eller så kanske man letar efter pricken över i vid Halloween. Spooky! Köpa vita linser för Halloween på Festli.se.