Halloween sminkning

Der blev ikke fundet varer for det valgte sgeord.

Jag såg på ett modeprogram härom dagen att det i höst är inne med att sminka sig i stilen ”Victorian Grace” som är inspirerat från den Viktorianska tiden i England, men har även Gotiska inslag med mörka ögon och läppar. Prefekt, tänkte jag för ett kort ögonblick. Då behöver jag inte köpa någon separat uppsättning för att använda vid Halloween i år!

Men Halloweensmink är så mycket mer än ögonskugga och läppstift. Att få till en optimal och skrämmande utklädnad till Halloween krävs faktiskt, förutom kläder, även annat smink och andra tillbehör. Så klart går helt vanligt smink att använda även till Halloween, men om du vill ha mer specifika produkter som finns på marknaden som ger ett skrämmande utseende, kommer här några tips på vad du kan tänka på.

Sminkning för Halloween

Vad gäller smink till Halloween så får man inte snåla. Här gäller det att dra på rejält för få till ett otäckt utseende. Tänk på att det är meningen att det ska se onaturligt ut. Det finns löst smink att köpa, men det finns även många färdiga kit att köpa, om detta passar dig bättre. Dessa kit innehåller så klart smink, men de har ofta även en beskrivning som visar precis hur du ska gå tillväga. Om du ändå söker inspiration, så finns det mängder med tips på youtube.

Så vad ska man då välja för smink. Det är så klart helt upp till dig och vad som passar till resten av dina kläder som du ska ha på dig. Det finns alla möjliga färger för anskitsmålningar, men även kroppsmålningar om detta är aktuellt. Du har paletter med färger om du gillar att jobba med det, eller du kanske hellre använder ansiktsfärg på tub? Ett måste vid Halloween är teaterblod och detta kan du även få på pumpflaska. Det finns även fejkskinn och blodiga sår som du lätt kan sätta fast på huden. Andra tillbehör som kan vara roliga är tandsvärta, häftiga linser för ögonen och hårfärger. Det finns verkligen något för alla – till och med en napp för bebisar som har en full uppsättning tänder. Spooky!

När du ska sätta på dig sminket kan det vara värt att tänka på är att ha något du lätt kan tvätta bort sminket med om du nu inte skulle vara helt nöjd. Kombinera gärna vanligt smink med Halloweensmink. Detta ger ofta en bättre effekt och du känner till ditt eget smink och vet hur det funderar. En vattenbaserad ansiktsfärg är att rekommendera eftersom den lätt tvättas bort med vatten. Detta är också bra om du råkar få smink på kläderna. Kolla också att den är dermatologiskt testad, men gör ändå ett litet test på din hud innan den stora dagen, bara för att se att du inte får någon allergisk reaktion.

Det är svårt att få till en bra sminkning själv, så om du har möjlighet att fråga en vän som hjälper dig så vore det bra. Det blir så klart också mycket roligare om ni är flera som kan hjälpa varandra och komma med ideer och så kommer förhoppningsvis slutresultatet att bli helt suveränt. Glöm inte att ta foto!