Mexikansk maskerad

Der blev ikke fundet varer for det valgte sgeord.

Har du blivit bjuden på, eller ska du kanske själv anordna en Mexikansk maskerad? En mexikansk sombrerohatt och en flerfärgad poncho är kanske det allra första man tänker på när man tänker på kläder ifrån Mexiko. Men Mexiko är så mycket mer än så. Alla människor – tjejer och killar, barn och vuxna – kan använda mexikansk kläder och dräkter.

Mexikanske kostymer och klänning

Det är väldigt lätt att klä ut sig till Mexikanare, men vad gör man om man vill se lite annorlunda ut på en Mexikansk maskerad. Jo, varför inte klä sig till en mayaindian, till exempel? Mayaindianerna är nämligen det äldsta indianfolket som finns i välden och de är även ursprungsinvånarna i Mexiko. I dagens mexikanska samhälle avspeglas mayaindianernas kultur i bland annat maträtter, kläder och ritualer. Även mayaindianernas kläder var väldigt färgglada och var ofta rikt besmyckade. De hade olika plagg för olika tillfällen, bland annat kostymer för dans, sportkläder och sofistikerade kläder för vardagligt bruk. De bar väldigt mycket smycken. Man använde även fågelfjädrar till att göra diverse huvudbonader av.

Men detta är bara om man har lust att vara originell. Annars är det bara att svänga på sig sombreron, sätta på sig den yviga lösmustaschen, ta pinatan under armen och gå på fest. Som tjej finns det snygga flerfärgade klänningar med fransar som gör att man osökt tänker på det underbara landet i väst. Om du själv håller festen, tänk på att en Mexikansk maskerad ofta är väldigt rolig med bra, glad musik, underbart goda tacos, tequila och dans långt in på småtimmarna.