Tyrolerhatt

Diadem med Tyrolerhatt Pris: 49,00

Ingen riktig oktoberfest utan den obligatoriska ty…

Tyrolerhatt Pris: 49,00

Grön hatt med röd fjäder. Passar exempelvis dig so…

Tyrolerhatt Deluxe Pris: 99,00

"Du borde köpa dig en tyrolerhatt" sjöng Östen War…

Tyrolerhatt i Papp Pris: 19,00

Tyrolerhatt i papp-material som du viker ihop själ…

Tyrolerhatt med Fjäder Pris: 29,00

Se till att matcha din fina lederhosendräkt till O…

Tyrolerhatt Spetsig Pris: 49,00

Tysk tyrolerhatt med en liten twist, den är nämlig…

Tyrolerhatt Tysk Pris: 49,00

Den tyskaste av tyska hattar - Tyrolerhatten, nu e…

Ska du fira Oktoberfest så är det så klart viktigt att klä ut sig. Eller i alla fall klä sig traditionsenligt. Som kille kanske du vill ha lederhosen och som tjej en snygg och sexig klänning. Det är dock viktigt att inte glömma bort en sak. Pricken över i. En Tyrolerhatt!

Oktoberfest är världens största folkfest och ölfestival som hålls i München under 16 dagar varje år. Mer än 6 miljoner människor besöker staden under dessa festligheter varje år och detta har man gjort sedan 1810. Med anledning av festen bryggs ett särskilt oktoberfestöl och detta serverat i typiska enliterskannor. År 2007 dracks det 6,7 miljoner liter öl.

Kvinnorna bär traditionellt Dirndl och männen lederhosen, men tyrolerhatten är också ett viktigt inslag här. En Tyrolerhatt är en sporthatt som oftast är gjord i grön ullfilt och är ofta prydd med en vippa av vildsvinsborst. På enklare varianter är oftast vippan ersatt av en fjäder eller liknande. Hatten har sitt ursprung från Tyrolen som är en tysk region som även sträcker sig över västra Österrike och norra Italien. Namnet kommer ursprungligen från Tirols slott som under medeltiden var säte för Grevskapet Tyrolen.

Om du ska på Oktoberfest så är Tyrolerhatten ett måste som kille, men du kan även använda denna vid andra tillfällen och maskerader. Kanske vill du klä ut dig till Robin Hood? Då kan tyrolerhatten komma till användning ännu en gång. Perfekt.